Hoogbegaafd wordt vaak gedefinieerd als een IQ boven de 130. Maar wat als je IQ niet gemeten is of te laag bevonden? Of je hebt niets met de term hoogbegaafdheid doordat er dan vaak automatisch veel van jou verwacht wordt?
Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd?

Op dinsdag 21 maart, vindt er opnieuw een online HB-Café  plaats voor mensen die aan het begin staan van hun HB-ontdekkingsreis. Wat betekent dat nu, hoogbegaafd zijn?

Sprekers zijn Sylvia Tas en Johanneke de Hoop.

Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn door persoonlijke problemen, partners of eigen kinderen. Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open. Op deze avond geven we een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen. Enkele vragen die aan bod zullen komen: Wat is het verschil tussen een creatieve snelle denker en hoogbegaafdheid? Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) hoogbegaafd bent? Ervaar je een kloof in de omgang met anderen? Hoe ga je positief om met je hoogbegaafdheid?

Sylvia Tas, trainer, spreekster en coach hoogbegaafdheid bij Apparently Gifted en Johanneke de Hoop, expert hoogbegaafdheid in de zorg i.o., coach voor (vermoedelijk) hoogbegaafde vrouwen bij Opstap Coaching, zullen deze avond inhoudelijk begeleiden. Naast de theorie zullen zij ook zorgen voor opdrachten die uitnodigen tot interactie met de andere aanwezigen.

Het HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: online

Datum: dinsdag 21 maart 2023
Aanvang: 19.30 uur (de digitale deuren zijn vanaf 19.15 uur open) tot 21.30 uur; daarna is er gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 10,-

Aanmelding: Klik op de link om je aan te melden voor dit https://hb-cafe.nl/evenementen/21-03-2023-online-hb-cafe-hoogbegaafd-en-dan-beginnerscafekopieer/