Hoogbegaafd ouderschap

 

Veel volwassenen komen er via hun kinderen achter dat ze zelf (ook) hoogbegaafd zijn. Voor die kinderen is tegenwoordig veel hulp en begeleiding mogelijk, maar wat doe je als hoogbegaafde ouder?

Daarover vertellen Sylvia Tas en Johanneke de Hoop tijdens dit HB-Café.

 

Kinderen grootbrengen op zich is al lastig genoeg. Hoogbegaafde kinderen grootbrengen is een extra uitdaging, ook –of misschien wel juist –voor hoogbegaafde ouders.

 

Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je als hoogbegaafde ouder wel weet wat je kind nodig heeft. Vaak krijg je met extreme dingen te maken die je maar moeilijk kunt overleggen met andere ouders. De eeuwige waarom-vragen van je kind, waar je op den duur ook geen antwoord meer op hebt, bijvoorbeeld.

 

Hoogbegaafde ouders die als kinderen niet de juiste begeleiding hebben gehad, kunnen daar in de opvoeding van hun eigen kinderen tegenaan lopen. Hun eigen ontwikkelingsproces en de ontdekking van hun hoogbegaafdheid speelt bovendien ook een rol. Sylvia geeft een introductie op basis van de oudertraining die ze geeft vanuit haar praktijk in Middelburg.

 

Op 3 december gaan de deuren van het HB-Café om 19:15 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.

De entreeprijs bedraagt 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café ga je naar: https://hb-cafe.nl/locaties/zeeland/
Inschrijven kan zodra het HB-Café op de webiste van het IHBV staat.
Er is ook een mogelijkheid om mail van onze activiteiten te ontvangen.
Als je dit wilt stuur dan een mail naar: hb-cafe-zeeland@ihbv.nl

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er dan een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt contact met je opgenomen als er een plaats beschikbaar komt.

Deze avond is dan ook nadrukkelijk niet gericht op kinderen, maar is juist bedoeld voor ouders.

Meer informatie over de praktijk van Sylvia: https://www.apparentlygifted.nl/.