Hoogbegaafd ouderschap

 

Veel volwassenen komen er via hun kinderen achter dat ze zelf (ook) hoogbegaafd zijn. Voor die kinderen is tegenwoordig veel hulp en begeleiding mogelijk, maar wat doe je als hoogbegaafde ouder?

Daarover vertelt Sylvia Tas tijdens dit online HB-Café.

 

Kinderen grootbrengen op zich is al lastig genoeg. Hoogbegaafde kinderen grootbrengen is een extra uitdaging, ook –of misschien wel juist –voor hoogbegaafde ouders.

 

Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je als hoogbegaafde ouder wel weet wat je kind nodig heeft. Vaak krijg je met extreme dingen te maken die je maar moeilijk kunt overleggen met andere ouders. De eeuwige waarom-vragen van je kind, waar je op den duur ook geen antwoord meer op hebt, bijvoorbeeld.

 

Hoogbegaafde ouders die als kinderen niet de juiste begeleiding hebben gehad, kunnen daar in de opvoeding van hun eigen kinderen tegenaan lopen. Hun eigen ontwikkelingsproces en de ontdekking van hun hoogbegaafdheid speelt bovendien ook een rol. Sylvia geeft een introductie op basis van de oudertraining die ze geeft vanuit haar praktijk in Middelburg.

 

Op 12 februari gaan de online deuren van het HB-Café om 19:00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tot 22.00 uur kan er eventueel nagepraat worden.

De entreeprijs bedraagt 10.- euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café kun je onderstaand formulier invullen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Datum: vrijdag 12 februari 2021
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 21.30 uur; daarna is er gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 10,00 (per persoon)

Aanmelding: Klik op de link om je aan te melden voor dit HB-Café. Of ga naar https://hb-cafe.nl.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er dan een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt contact met je opgenomen als er een plaats beschikbaar komt.

Deze avond is dan ook nadrukkelijk niet gericht op kinderen, maar is juist bedoeld voor ouders.

Meer informatie over de praktijk van Sylvia: https://www.apparentlygifted.nl/.