Echtpaar met 2 hoogbegaafde kinderen van 4 en 6 jaar

We hebben de oudercursus als positief ervaren. De informatie uit het boek van Webb was zeer leerzaam en het contact met de andere ouders heel prettig. Het met elkaar over het betreffende onderwerp praten leverde mooie inzichten op waarmee we thuis aan de slag konden gaan. We hebben ervaren dat het een meerwaarde was om de cursus samen gevolgd te hebben.

Sylvia en Irma waren zeer hartelijk en wisten een veilige omgeving te creëren waarin iedereen uitgenodigd werd om actief deel te nemen. De kennis en ervaringsdeskundigheid van beiden is duidelijk merkbaar in de cursus en heeft duidelijk meerwaarde. Daarnaast is Sylvia zeer bevlogen en enthousiast wat aanstekelijk werkt.

 

Moeder van 4 kinderen

Wat een herkenning tijdens de avonden van deze cursus. Samen met mijn man en andere ouders veel tips en andere opvoed inzichten gekregen aan de hand van het boek, dat je helemaal doorwerkt. Maar vooral samen praten over dingen waar je tegen aan loopt en horen hoe andere ouders dit hebben aangepakt werkt. Iedere week ging ik weer naar huis met nieuwe dingen om uit te proberen en al snel merkte ik verbetering in het gezin. En het grootste compliment kwam van onze oudste zoon die het fijn vindt dat wij hem nu anders begeleiden en dat hij hierdoor minder vaak boos is. Een echte aanrader.

Vader met 2 hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van 11 en 6 jaar

De oudercursus geeft praktische handvatten voor het boek van James Webb. Vooral het contact met ouders met dezelfde ervaringen ervoeren wij als positief, waarbij het heel fijn was dat er direct vanaf de eerste avond een open en vertrouwde sfeer hing. Sylvia weet precies de juiste dingen te stimuleren, waardoor alle deelnemende ouders verschillende zaken inbrengen, waar de groep vervolgens mee aan de slag gaat.

Mijn vrouw en ik hebben de cursus niet tegelijk gevolgd, wat er toe leidt dat we nog meer verschillende invalshoeken voor sommige onderwerpen hebben. Tevens is het voor degene die de cursus als eerste heeft gevolgd een mooie opfrissing doordat er thuis weer over de verschillende onderwerpen wordt gesproken.

Moeder van een zoon van 10 jaar

Na een paar maanden twijfelen toch overstag gegaan en de oudercursus gaan volgen. Was inmiddels erg benieuwd geworden wat er nu allemaal ter sprake kwam en wat het ons binnen het gezin kon brengen. Ik heb de cursus alleen gevolgd en praatte 's avonds mijn man bij. Sylvia is helder in haar verhaal en met haar ervaringen en voorbeelden kreeg je meer inzicht in hoogbegaafdheid. Het boek van James Webb is een mooie aanvulling, door vooraf de hoofdstukken te lezen leefde het onderwerp van de avond echt. Zelf vind ik het ook altijd heel fijn dat je een avond gewoon begrepen wordt, omdat je allemaal soort van lotgenoten bent. We konden elkaar als ouders onderling aanhoren, tips geven en bijstaan in bepaalde situaties.

We hebben zeker ook wel dingen uit de cursus, die we nu toepassen en hun successen geven.

Vader van 4 jonge kinderen

Heel leerzaam en ontspannen. De onderwerpen worden met veel deskundigheid gegeven en met een flinke dosis humor.

De methode van actief lezen en eigen doelen stellen, is pittig. Maar omdat je zo snel voortgang boekt geeft dat veel motivatie om door te gaan. Heel fijn dat genoeg tijd wordt genomen om ervaringen uit te wisselen en voor het geven en krijgen van tips.

Moeder van een hoogbegaafde pube

De coaching van Sylvia heeft echt het verschil gemaakt.
Mijn dochter (14) heeft een coachingstraject bij Sylvia gevolgd, omdat zij vastliep in VWO-2. De puberleeftijd is niet altijd gemakkelijk en soms heb je hulp nodig om alles weer op de rit te krijgen. De coaching van Sylvia heeft ervoor gezorgd dat mijn dochter veel beter in haar vel zit, inzicht heeft in haar sterke- en minder sterke kanten en weer vertrouwen heeft in zichzelf. De gesprekken waren één op één, maar als ouder werd ik aan het einde van ieder gesprek even kort bijgepraat over de belangrijkste zaken. Sylvia is een fijne en betrokken coach; eerlijk, nuchter en soms ook kritisch. Haar feedback is duidelijk, leerzaam en opbouwend. Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan neem ik zonder twijfel meteen contact met haar op.