Door: Natascha Kayser

HB en emoties: je voelt meer dan je denkt

Je voelt veel meer dan je denkt. Letterlijk en figuurlijk. Bij elke gebeurtenis, elke gedachte, elke beslissing en elke handeling zijn emoties betrokken. Emoties gaan voortdurend door; van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en zelfs als je slaapt. Ze hebben ons ook van alles te vertellen, en kunnen zo krachtig zijn, dat ze helder nadenken onmogelijk maken.
Emoties en hoogbegaafdheid kunnen een lastige combinatie zijn. Hoogbegaafden lijken een voorkeur te hebben voor hun ratio en zich minder bewust te zijn van de rol die eigen en andermans emoties spelen. Maar emoties en ratio hangen nauw samen. Ze kunnen niet zonder elkaar.
Emoties, gedachten en overtuigingen draaien in een cirkeltje rond. Bij hoogbegaafden gaat dat razendsnel, met als gevolg dat ze zo snel in de ratio schieten dat ze voorbijgaan aan de emotie. Niet-erkende emoties kunnen een situatie complex maken en rationeel onbegrijpelijke keuzes tot gevolg hebben.
In dit HB-Café gaan we kijken wat emoties nu eigenlijk zijn, wat emoties en ratio met elkaar te maken hebben en waarom het juist voor hoogbegaafden, die meestal ook hoogsensitief zijn, vaak zo lastig is. We gaan ook actief aan de slag met emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen.
Over de spreekster:
De avond wordt verzorgd door Natascha Kayser. Zij is coördinator van HB-Café Zuid-West in Breda en coach en counselor op het gebied van rouw en verlies, stress en burn-out en hoogsensitiviteit.
Locatie: Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336XA, Middelburg
Tijd: 19:15 uur inloop, we starten om 19:30 uur – 22:00 uur.
Entree: € 17,50 per persoon