HOOGBEGAAFD EN LIEFDESRELATIES

Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties. Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? (niet zoveel).
En hoe zit het met het persoonlijke verhaal, hoe doe je dit zelf?

Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties? Er is wel wat onderzoek naar gedaan, maar veel harde feiten zijn er niet. Het lijkt erop dat de verschillen met niet-hoogbegaafden niet eens zo heel groot zijn.
Wel valt er bijvoorbeeld iets te zeggen over humor en ook over het omgaan met conflicten en hoe die kunnen samenhangen met de ‘hechtingsstijl’.

Mogelijk interessanter is het om na te denken over hoe je hier zelf mee omgaat.
In iedere relatie zijn er een aantal uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Alleen al het besef dat sommige uitdagingen normaal en onvermijdelijk zijn, kan helpen om je minder zorgen te maken over conflicten of moeilijke gevoelens.
Ook behulpzaam: weten welk gedrag bijdraagt aan het verduurzamen van een partnerrelatie.

Een andere vraag die de laatste tijd aan de orde is: wat is de mogelijke invloed van de Covid-19 pandemie en alle daarmee samenhangende maatregelen? Wat gebeurt er in een bestaande relatie als je noodgedwongen meer thuis bent, extra onder druk staat of het juist wel lekker rustig vindt als je niet iedere dag naar je werk hoeft? Heeft de situatie invloed gehad voor degenen die op zoek zijn naar een partner?

Tijdens de avond komen een aantal elementen over het onderwerp aan de orde. Zoals we dat van een HB-café gewend zijn, is er een mix van informatieoverdracht en gesprek over ervaringen en ideeën.

Over de spreker
Arja Roozemond werkt samen met haar partner in de praktijk RVDG, specialisten in persoonlijke ontwikkeling. Zij is psychosociaal therapeut voor individuele begeleiding en relatietherapie en werkt ook als docent/trainer bij de post-HBO opleiding tot HSP-coach. Arja is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden. Uitgangspunt in haar werk is dat ieder mens graag ruimte wil geven aan de eigen uniciteit en autonomie. Én dat iedereen ernaar verlangt om gewoon een beetje gelukkig te zijn en zich veilig te voelen.

Locatie: Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336XA Middelburg
Tijd: 19:15 uur inloop, we starten om 19:30 uur – 22:00 uur.
Entree: € 17,50 per persoon

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 10-09-2021 in Middelburg. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl ..